ESGLÉSIA PARROQUIAL

L’Església Parroquial de la Puríssima Concepció és un gran temple construït a finals del segle XVIII en el solar d’una església anterior molt més xicoteta.

 El temple d’estil neoclàssic, va ser construït en el segle XVIII. Consta d’una sola nau de quatre trams i està coberta per volta de canó, amb quatre capelles fornícules a cada costat comunicades per amplis passos.

Les pintures existents van haver de realitzar-se a finals del segle XVII i representen la Coronació de la Mare de Déu per la Santíssima Trinidad. Gran part de les peces d’orfebreria es van perdre en 1936, però cal destacar dos peces escultòriques: el Jesuset del segle XVII i els Santos de la Pedra Abdó i Senent anteriors a 1936.

 Les traces més antigues de l’edifici anterior a l’actual església són de segunda mitat del segle XVI i s’associen a l’església primitiva de Gestalgar. També es va documentar un espai que albergava dos tombes i que va ser interpretat com una capella. En els distints espais excavats van ser trobades diverses sepultures individuals i una cripta.